Nyereményjáték eredményhirdetés

Elérkeztünk hát a játék végéhez. Összesítettem a szavazatokat, és az eredmény, hogy ne is húzzam hablattyal az időt:

 1. Szakács Évi (52 érvényes szavazat) – 12 lyukú Gulyi AC
 2. Holtversenyben Németh Kornélia és Kővári Tamás (34 érvényes szavazat) – John Dowland / Zelda kottafüzet
 3. Varga-Fogarasi Szilvia (10 szavazat) – okarínás pecsét

Ők tehát a „Fújós játék” nyertesei. (És egyúttal egyetlen nevezői :D) És akkor egy-két érdekesség a szavazásról :) Mindenek előtt emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy ez csak egy JÁTÉK volt. Csak azért, hogy tudjuk, a következő morzsákat nem piszkálódásként osztom meg, hanem mert én jókat mosolyogtam rajtuk, hátha ti is :)

 • Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy hogy mennek az ilyen játékok. Nevezünk, aztán ki-ki elszántságának mértéke szerint mozgosítja családját, barátait, ismerőseit, hogy aki tud, vagy akinek tetszik, szavazzon rá. A játék indulásakor próbáltam agitálni Évit, hogy játsszon, nem veszíthet semmit, csak nyerhet. (Ha úgy alakulna, hogy ajándékot nem is, akkor legalább önbizalmat, szereplési tapasztalatot.) Elárulta nekem, hogy azért nem nagyon szeretne, mert ilyenkor úgyis mindig csak az nyer, akinek a legtöbb ismerőse van, aki hajlandó szavazni. Ez tudjuk, valahol igaz is. De mit számít ez? Szerencsére sikerült meggyőznöm, és az eredmény azt mutatja, hogy Évi úgy ráparázott erre a témára, hogy jó pár focicsapatnyi embert mozgósított a cél érdekében :) (Plusz, számomra az ő videója volt a legkreatívabb.) Az ő videójára szavaztak a legtöbben, annak ellenére, hogy az övét hallgatták meg legkevesebben :D
 • Volt olyan szavazó, aki annyira lelkes volt, hogy 4 különböző Facebook fiókkal is szavazott :D (Természetesen miután fény derült erre, a szavazata nem számított 4-nek, csak 1-nek, és a „Szavazós játék”-ban sem indult 4x-es eséllyel.)
 • Egy ilyen nyereményjátékot nem olyan könnyű ám megtervezni és végigvinni. Sok-sok ember van, aki árgus szemekkel figyeli, hogy mikor történik a játékban valami igazságtalanság, valami ellene elkövetett sérelem. Ha ilyen történik, van, aki hangot is ad neki, van aki csak magában zsörtölődik :) Saját tapasztalat. Az emberek már csak ilyenek. Az előző játékokból tanulva igyekeztem most mindenre figyelni, nem hagyni kiskapukat, vagy esélyt váratlan fordulatra. Persze most sem jött össze, mert azzal nem számoltam, hogy kijöhet egy döntetlen állás :D Ami szuper, mert senki nem marad ajándék nélkül – csakhogy honnan szerezzek most még egy ajándékot, ráadásul olyat, aminek örül is a plusz nyertes. Szerencsére a probléma sikeresen megoldódott, mivel nincs kettő Zelda kottafüzetem, Nelli elfogadta helyette a John Dowland kottafüzetet. (Köszi Nelli!)
 • A nevezések közül kettőre sokkal többen szavaztak, mint ahányan megnézték. (Mi ez, ha nem feltétel nélküli szeretet? :D)
 • Mind a 4 videó 210-230 közti számban jelent meg a Facebook felhasználók közt, ennyiből lett végül annyi szavazat, amennyi.
 • Szakmai szemmel nézve a legnehezebb dalt Szilvi választotta és meg is csinálta, mégis ő kapta a legkevesebb szavazatot. Miért? Egyrészt lásd első pont (internetes nyereményjátékok pszichológiája vagy mi), másrészt a választott dala ismeretlen, kevesebb ember kíváncsiságát mozgatta meg szerintem, mint egy mai pop-sláger, pl.:  a Frozen filmzenéje. Szerintem.
 • Amin a legjobban meglepődtem, hogy csupán 7 ember nevezett a „Szavazós játék”-ba. (Vagyis a szavazók közül ennyien voltak feliratkozva a blog értesítőmre.) Hát gyerekek, pedig ennél könnyebb okarína szerzési lehetőséget nem tudok ajánlani. Ezt a ziccert kár volt kihagyni!

Na, de elég a blablából, mert van még 3 nyertesünk! Készítettünk a sorsolásról videót, ami sajnos a mobilon jobban látszott, mint itt gépen, de nyilvánvaló okok miatt nem lehetett újra felvenni, úgyhogy ezzel kell beérni. (Még szerencse, hogy az előképnek pont azt választottam, amin a három nyertes van, különben kb. nem is látszódnának az egész videón…)

A „Szavazós játék” nyertesi pedig:

 • Bottka Bianka Éva  – 12 lyukú Gulyi AC okarína
 • László Lilla – 6 lyukú Menaglio sopranino okarína
 • Varga Szandi – 6 lyukú SF malacka okarína

Gratulálok minden nyertesnek, és köszönöm a részvételt a beküldőknek. Végre sikerült elérnem, hogy mások is töltsenek fel a Youtube-ra okarínás videót. Valami elkezdődött… :)

(A nyertesekkel hamarosan felveszem a kapcsolatot, viszont most egy hétre elutazom nyaralni, így az ajándékokat csak utána tudom eljuttatni majd. Addig tartsatok ki, türelem! :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük