Solist Plus Alto C bemutató

Solist Plus Alto "C"

Nem mostanában rendeltem már ezt a 12 lyukút, kb azóta halogatom, hogy megírjam róla a beszámolót. Ma aztán valahogy ihletet kaptam, úgyhogy most nekiugrok.

Egy koreai gyártmányú, 12 lyukú Alto C okarináról van tehát szó, melynek érdekessége, hogy félig műanyag, félig kerámia. A befúvó része a kerámia, ami azért jó, mert kiküszöböli a műanyag okarinák alapvető problémáját, ez pedig ugye a nyál probléma. Itt tehát nincs nyálprobléma, mert a befúvó rész – anyagának tulajdonságából fakadóan -felveszi a befújt párát.

Sajnos viszont hiába a pozitív kezdés, ugyanis a teszt alanyunk eléggé levegős. Persze ezért az árért nem nagyon lehet ezen csodálkozni, de én azért titkon reménykedtem, hogy kellemesen fogok csalódni egy 6000 Ft-os, jórészt műanyag okarinában. Sajnos nem sikerült. A hangolásával egyébként nincs (nagy) baj, tanuló hangszernek jó lehet, bár ennyiért már lehet kapni műanyag Noble-t is, ami úgyan full műanyag, néha ki kell fújni a nyálat, viszont azon a magas hangok is alig szólnak levegősen.

Hangzás: A hangtartomány második felében levegős. A melléklyukak nem megfelelő méretűek, túl mélyre viszik a két legalsó hangot.

A skála: [audio:http://okarina.info/wp-content/uploads/2010/12/Solist_plus_scale.mp3|titles=Solist_plus_scale]

Levegőigény: Nagy.

Súly: 180g

Méret: 155 mm x 97 mm x 50mm

Kinézet: Külsőre szerintem teljesen pofás. A nyakba akasztónak a lyuk mondjuk elég fura helyen van.

Hangterjedelem: A4-F6 (1 oktáv + 5 hang) – lenne, de mintha egy hanggal lejjebb lenne csúszna a skála alja.

Kényelem: Ergonómiailag korrekt, abszolút kényelmes.

Ár, beszerzés: Az Ebay-en vettem 27.5$-ért + 6.95$ szállítás. Az eladó: goodcorea

Összegzés: 5/10-et adok rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük