Noble Alto C okarina bemutató

Noble Alto C

Noble Alto C

Már egy ideje nem volt sima 12 lyukú alto C-m, legalábbis nem agyag és már borzasztóan hiányzott. Így hát vasárnap rendeltem egyet, ezúttal a Noble-től, ami azért volt izgalmas, mert tőlük még sosem rendeltem és hát mégiscsak külföld, sok pénz, stb. Legnagyobb meglepetésemre 4! nap alatt ideért, úgyhogy boldog vagyok. :) A Noble-től egyébként van már egy műanyagom, de azt nem közvetlen tőlük, hanem az Ebay-en vettem. Titkon reménykedtem, hogy ugyanaz a gazdag hangja lesz az agyagnak is, mint a műanyagnak (csak a műanyag hátrányai nélkül :)), és szerencsére bejött! No akkor elemezzünk!

A csomag tartalma: Saját Noble dobozban érkezett, semmi puki-fólia vagy egyéb rázkódás csökkentő. Ez aggodalomra adhatna okot, de nem aggódunk, mivel az STL-től és Focalink-tól megszokott vékony táska helyett a Noble-től szivaccsal bélelt, bőr-hatású, cipzáros hordtáskát kapunk, aminél normál szállítás mellett nincs szükség jobbra! Eddig 5-ös!

Hangzás: Gyönyörű gazdag hangzás, hibátlan melléklyukak, a legfelső 3 hang ici-picit mintha levegős lenne, de a bólintásos technikával (amiről majd készítek egy bejegyzést, mert már időszerű lenne, csak mostanában kissé el vagyok havazva) kiküszöbölhető. De egyébként is alig észrevehető!

Inkább szabadtérre ajánlanám, ha vékonyak a falak otthon, mert van hangereje, ha tisztán akarod szólaltatni.

A skála:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Levegőigény: A magasabb hangok felé haladva egyre több levegőt igényel, a felső 3 hangnál már tolni kell rendesen, ha tiszta hangot szeretnénk.

Súly: 313 g. Összehasonlításképp a Maparam dupla alto 264 g csak. Tehát nem könnyű, de még nem vészes súly.

Méret: 17 cm x 11 cm, a Maparam dupla alto is kb ekkora.

Kinézet: Matt, van belőle barna és fekete, én a feketét rendeltem, a befúvó résznél fényes mázzal van kenve. Nagyon szép kidolgozás, Noble felirattal és a “C” jelöléssel. Pirospont, hogy van nyakpántja. (Ami egyébként nem is árt a súly miatt, egyfajta biztonságérzetet ad az embernek játék közben.)

Hangterjedelem: A4-F6 (1 oktáv + 5 hang)

Kényelem: A hangszer teljesen kényelmes, a lyuktávok szerintem tökéletesek, talán a jobb alsó lyuk lehetne 1-2 mm-rel jobbrább, de ez már csak kekeckedés.

Ár, beszerzés: Közvetlenül a Noble-től rendeltem, 75$ (plusz 29$ szállításért, ami EMS és ugye iszonyat hamar ideért). A barna változat csak 70$ lett volna, de nekem ez jobban tetszett :) Fekete okarinám még nem volt, barna már igen.

Amit hiányoltam: Érdekes, hogy nem voltak képesek fénymásolni vagy nyomtatni egy lefogási táblát. Persze mindenhol fenn van a neten, hisz ők is a sztenderd lefogást használják, de akkor is. Mennyibe tellett volna? Csak hogy kukacoskodjak kicsit :)

Összegzés: Szállítással együtt közepes áron juthatunk egy minőségi 12 lyukú, teljesen kromatikus okarinához, minőségi hordtáskával.

Képek a csomag kibontásáról:

2 hozzászólás ehhez “Noble Alto C okarina bemutató”


Kommentáld

vagy

Most történ(ik/t)
Ocarina Delta Fesztivál 2016 Beszámoló 1. rész
Beszámoló 2. rész
Okarína minikurzus
Csemegézz!
 • – Top bejegyzések (32)
 • Agócs (70)
 • Csengésdallam (1)
 • Érdekességek (78)
 • Hírek (81)
 • Interjú (6)
 • Irodalom (5)
 • Ismertető (38)
 • Lemezajánló (10)
 • Nincs kategorizálva (32)
 • Nyereményjáték (7)
 • Okarina készítés (22)
 • Okarina vásárlás (53)
 • Szavazások (5)
 • Youtuberek (17)
 • Zelda mánia (3)
Archívum
Bejegyzés értesítő
Keresés
Support Free Vaping!
Címkefelhő
Szavazások

Te mennyit szánnál egy okarinára, hogy kipróbáld magad vele?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...
show
 
close
rss Follow on Twitter facebook youtube Skype soundcloud