Életem első műanyag okarinája: Noble plastic Alto C bemutató

Műanyag Noble Alto C okarinaÓ igen! És végre megjött! Nagyon kíváncsi voltam már.. és tegnap végül megérkezett! Az ember, ha azt a szót hallja, hogy műanyag, legtöbbször egy termék silány minőségű, olcsóbb változatára asszociál. Erre cáfolt rá elég rendesen a Noble műanyag Alto C okarinája. Bizony, bizony! Azt már eddig is tudtuk, hogy lehet műanyagból jó minőségű okarinát gyártani, a Mountain Ocarinas polikarbonát okarinái rá az élő példák. De rendes 12 lyukú Sweet Potato-ból minőségi műanyag oki nem sok van a piacon. Vagy rondák, vagy sistregnek, vagy mindkettő. A Noble azonban képes volt egy olyan plasztik okarinát tervezni (és gyártani), mely odaver mind kinézetben, mind hangzásban jónéhány agyag vetélytársát is.

A csomag tartalma: Mivel én nem közvetlenül a Noble-től rendeltem, hanem egy viszonteladótól az E-bayen, nem tudom eredetileg mi jár hozzá, de szerintem nem több, mint amit én kaptam. Ez pedig egy lefogási útmutató (standard japán stílusú 12 lyukú), egy pihe-puha szütyő (tapintásra mint a hasított bőr, persze, nyilván mű) és az okarina.

Hangzás: Ha nem látnám, csak hallanám, talán meg se mondanám, hogy műanyagot hallok. Az utolsó 2 hangot rendesen kell fújni, de elég tiszták azok is. Minden elismerésem.

Súly: Műanyag révén, nagyon könnyű, tartása hosszabb játék esetén sem fárasztó.

Kinézet: Fényes (tehát nem matt, mint a Mountain okarinák), szép felület, pontos illesztésekkel. Nyakba akasztónak van lyuk.

Hangterjedelem: C5-F6

Kényelem: A hangszer teljesen kényelmes még egy vastagabb ujjú embernek is szerintem.

Ár, forrás: 27$ (+ 7$ szállítás) az E-bayen: http://stores.ebay.com/bokdung2 vagy a Noble oldalán (onnan drágább a szállítás).

Hátrány: Egyetlen dolog van, amivel egyelőre nehezen birkózom meg, az pedig a nyál probléma. Mivel még sosem volt műanyagom eddig, sosem futottam ebbe bele, de aki játszott műanyag furulyán mondjuk, annak biztosan nem lesz újkeletű ez a probléma. Egy idő után a tüdőből kiáramló meleg levegő páraként lecsapódik az okarina befúvócsövében és amint egy kisebb cseppé gyűlik össze, máris ugrott a tiszta hang. Ha egyátalán van hang… :) Ez tehát az egyetlen hátrány, de biztosan megvan a módja ennek a kiköszöbölésének is. (Vagy nincs.)

Összegzés: Kezdőknek, beugró okarinának szerintem kiváló választás, csak ajánlani tudom, ár/érték arányban jó választás lehet!

A sors iróniája, hogy pont a tegnapi napon tett fel Kissing88 egy videót, amelyben több műanyag okarinát elemez. Így ezt a munkát is megspórolta nekem. :) Természetesen a fenti okarina is benne van a repertoárban:

One thought on “Életem első műanyag okarinája: Noble plastic Alto C bemutató

  1. Visszajelzés: Noble Alto C okarina bemutató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük