A 2015-ös Budrioi Okarína Fesztiválról #2 (a vásár és más fotók)

Ivan Dashkov Minsk Belorussziából

Ivan Dashkov Minsk Belorussziából

A 2013-as fesztiválhoz képest idén volt egy-két új készítő is, akik eljöttek, ilyen volt pl. Ivan Dashkov Minsk Belorussziából, akinek nem szokványos okarínái voltak, valami spéci technikát használ, amit nem sikerült értelmeznem még angolul sem, de mivel főleg picik, így tőlük most nem vettem, pedig egy sárkányukért nagyon oda voltam :) Sajnos valami miatt nem sokat vásároltak tőlük, pedig tényleg különleges darabokat készít a srác. Utólag belegondolva talán azért, mert főleg gyerekeknek valókat készít, és a legtöbb régi okarínás, hozzám hasonlóan szerintem már ritkán költ olyanra, ami csak a polcon csücsülne utána. (Gyűjtemény darab.)

Vagy ott volt ez a kedves, örök hippi figura, Marcus Felsner, aki nekem nagyon szimpatikus volt, vele lesz majd itt interjú is. Ő pl. tavalyelőtt is ott volt Hans Rotterékkel, akikkel régi cimborák, de akkor nem vitt saját okarínákat, mert az utóbbi években egyébként jóga tanárként járja a világot. Idén Hans megdumálta, hogy hozzon ő is sajátokat, és jól tette! :)

Marcus Felsner

Marcus Felsner és okarínái

Bár neki is pendant okarínái vannak csak, tőle mégis vettem egyet (és láttam mások is), mert van valami egyedi bájjal fűszerezett nemes egyszerűség az okarínáiban. Az összes teljesen kézzel készített, egyedi mintával, s mégis pontosan hangolva. Egyébként 90%-ban ugyanazok voltak kinn készítők, mint két éve. Persze mindenki hozta az új fejlesztéseit, úgyhogy azért volt mit csekkolni.

Idén aztán még meg lehetett tekinteni egy kézműves kiállítást is agyag/kerámia munkákkal, amiknek természetesen mindnek okarína volt a témája, nagyon jópofa dolgok voltak, egy-kettőt szívesen elnézegetnék otthon a falon :)

Az a színes fa! Imádtam!

A teljesség igénye nélkül

Mivel az összes képet feltöltöttem már Facebookon egy albumba az Agócs és az Okarínára, így azokat ide nem töltöm már fel újra, ott meg tudjátok nézni (publikusak, úgyhogy akár Facebook fiók nélkül is). Katt valamelyik képre, aztán a megnyílt oldalon a kép alatt a „Képnézegető megnyitása” gomb, és a jobbra/balra nyilakkal lehet lépegetni:

Nézd meg a fesztiválról szóló többi bejegyzést is! Ha pedig tetszett a bejegyzés, nyomj bátran egy lájkot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük