[Budrioi Fesztivál 2013] A vásárfiák

A budrioi pakk

A budrioi pakk

Kattints a képre a nagyításhoz!

Nos, a fenti csodákat vásároltam kinn a vásárban. Igazából az egyetlen biztos terv, amire régóta spóroltam az egy tripla AC volt, mert a Focalink Soft Breath triplájával, amim most van, nem annyira vagyok elégedett. Van egy-két furán szóló hang rajta. De persze végül becsúszott azért még pár másik vétel is :) Tehát akkor balról jobbra haladva:

Gosselink 7 lyukú madárka

Bár már megfogadtam, hogy felhagyok a gyűjtögetéssel, és csak olyan okarínát veszek, amin majd rendszeresen játszom is, a Gosselink okarínák kivételesen szépek szerintem, aranyos kis színes madárkák, és a hangolásuk is rendben van, nem csak játék minőségek. Bár a legolcsóbból csak, de egyet el kellett hoznom.

Rotter könnyű befúvású 12 lyukú AC

Ez egy könnyű befúvást igénylő 12 lyukú, amit szettben vettem, kaptam hozzá egy kottafüzetet, vagy 25 tábortüzes nótával. A benne lévő kották mind okarína duettek. (Kérdés, kivel fogok belőle játszani :)) Nem, mintha nem lenne már egy rakás 12 lyukú AC-m, de ez viszonylag halk, tehát „csendesebb” gyakorláshoz kiválóan alkalmas.

Regular Focalink-Stein tripla AC

A legolcsóbb Focalink tripla volt (a Soft Breath után), és valóban, a hangja tisztább, mint a Soft Breath-é, de a 2. és 3. kamra hangereje nincs összehangolva, a 2. kamra utolsó hangja sokkal hangosabb, mint a 3. első hangja. Na, de egyelőre jó lesz. Van újabb 2 évem rá, hogy összegyűjtsem a pénzt a következő szintű triplához, a fortehoz :)

Egy 1 lyukú kakukk :)

Igazából ez csak technikailag okarína, de inkább csak egy jópofa kis dísz. Nem tudtam ott hagyni, de nem tartom meg magamnak. Souvenir lesz ;)

6 lyukú Menaglio mignon

Ez a Menaglio család legkisebb tagja. Ebből 2-t vettem, egyet magamnak, egyet pedig arra gondoltam, nyereményjátékra bocsájtok majd itt a blogon. Azt majd még kitalálom mi lesz a játék :)

Jade Everett 11 lyukú AC

Gyönyörű munka! Olyan hibátlan mázazás van rajta, hogy olyat rajzolni is nehéz lenne. Bámulatos! És ami miatt nem sajnáltam rá a 80 €-t, az az, hogy azon nagyon kevés okarínák közé tartozik, amelynél nemhogy nem szükséges használni a bólintós technikát (amit én nagyon nem szeretek) a magas hangoknál, de nem is szabad. Az tény, hogy viszont ezért cserébe iszonyat tüdőt igényel az egész okarína, de ez nem is baj. Emiatt azonban ez az okarína főleg kültéri játékhoz ideális.

A fenti készítők elérhetőségei megtalálhatók az „Infók vásárláshoz” menüpont alatt.

7 thoughts on “[Budrioi Fesztivál 2013] A vásárfiák

  1. Visszajelzés: [Budrioi Fesztivál 2013] A hálám és egy kis kedvcsináló

  2. Szilvi

    Rotter: Mennyire nehezek a darabok? nem vagyok még akkora mester, de szívesen eljátszanék a gondolattal, hogy duettezni is tudok valakivel. :) Arra a „halkra” kíváncsi vagyok, mennyire halk, az én okarínáim sajnos nem kimondottan szomszédbarátok.

    A Jade-ra azt írja, hogy „eleven hole” – az vagy 11, vagy élénk… :) – és itt a képen is csak egy félhang-luk látszik.

    Szépek nagyon!

    Akkor eszerint 2 év múlva lesz legközelebb ilyen fesztivál?

    Válasz
      1. Szilvi

        Oké, megbeszéltük! ö…ö…ö… sok? be tudod scannelni / tudsz csinálni nekem egy fénymásolatot (amit csak ki kell dobnod egy alkalmas pillanatban a villamos ablakán… :) ) / inkább kölcsönadnd, hogy fénymásoljam én?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük