Na… most akkor mit is akarsz nekem eladni??

Naponta kapok az Ebayről frissen feltöltött eladó okarínákról listát. A maiban találtam egy szép pendant-ot, jónak tűnő árral, de mikor elkezdtem elolvasni a leírást, először erős fejvakargatásba kezdtem, majd végül már két kézzel fogtam a fejem és a sírás/röhögés kerülgetett. Lássuk mit találtam, beszúrom az érdekes részt:

Termék megnevezés:

6 Hole Ocarina Wine Bottle Style Crack China White – Alto C – Free shipping

Termék leírás:

The 12 hole Sweet Potato Ocarina, key of D5-B7, is tuned in the key of F and can go below F down to the D. This ocarina has exquisite breath response and crystal clear tone.

Termék fotó:

No nézzük miről is beszélünk!

A termék megnevezés alapján ez egy 6 lyukú Alto C okarína, ami a kép alapján stimmel is (2 lyuk van a másik felén is). A leírásban viszont már köd van. Többszörösen is. Egyrészt itt már 12 lyukú sweet potato-ról beszél a 6 lyukú pendant helyett. Nem baj, eltévesztette, megesik. Nade D5-B7 hangtartomány? Alto C okarína sehogy sem kezdődhet D hanggal. Ha 6 lyukú, akkor C-ről indul (ezért Alto C), ha 12 lyukú, akkor meg A-ról (mivel a két segédlyukkal 2 hanggal a C alá tudunk menni a skálán). Akkor most mi van? Tovább olvasva kiderül, hogy ez bizony egy F!? hangolású okarína (eddig tehát volt már C, a cím szerint, D a leírás szerint, most pedig F). Érdekes. Aztán azt írja, le tudsz menni a skálán az F alá egészen D-ig. Itt már röhögtem. Totális képzavar… Most akkor mit is akarsz eladni nekem, barátom?? :)

(Miután magamhoz tértem a hüledezésből végülis rájöttem, hogy szinte biztos, hogy véletlenül egy 12 lyukú Soprano F-nek a leírását tette be a 6 lyukú Alto C alá. A 12 lyukú SF ugyanis valóban F hangolású, le lehet menni D-ig az alaphang alá, és a hangterjedelme pontosan D5-B7.)

Mindenesetre a fenti eset nagyon jól példázza azt, hogy internetes vásárlásnál (főleg Ebay-en, Vaterán, vagy nagy kínai webshopokon, mint dealextreme.com, madeinchina.com) mindig nagyon oda kell figyelni, hogy a termék neve, leírása, és fotója pariban legyenek egymással, mert könnyen meglepetés érhet bennünket. (Mint engem a múltkor, mikor 2 kínai AC rendelése után 4 héttel kézhez kaptam 2 SC okarínát. Köszi…:D) Sokszor az eladónak lövése sincs miket árul.

Kommentáld

vagy

Bejegyzés értesítő
Keresés
Support Free Vaping!
Szavazások

Te mennyit szánnál egy okarinára, hogy kipróbáld magad vele?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...