X-Faktor helyett én inkább ezt nézem: The Dewarists

Gabriel barátom hívta fel a figyelmem nemrég a The Dewarists című sorozatra, melynek részei a Youtubeon is nézhetők. A sorozat a STAR World India nevű indiai, angol nyelvű zenei csatornán megy, október 16-án indult, félig dokumentumfilm, félig pedig amolyan útikönyv féle. A téma az, hogy zenészeket hoznak össze a világ különböző tájairól, egy-egy közös dal erejéig, miközben Indián keresztül utazgatnak. Az epizódok elején bemutatkoznak a zenészek, honnan jöttek, milyen a kapcsolatuk a zenével, majd jöhet a közös munka és végül annak gyümölcse.

Eddig 3 részt néztem meg a leadott 6-ból, és nekem nagyon bejön! Tetszik az epizódok hangulata, jók a képek, a vágások, a színek, és persze a különböző stílusú, de valahol mind indiai alaphangulatú zenék is. Érdekes látni (hallani), hogy a különböző zenei műfajok képviselőinek találkozása miféle új zenéket hoz létre. A dalok, amiket az epizódokban csinálnak, természetesen teljes egészükben meghallgathatók a videók végén. Így aki nem nagyon beszél angolul, az elég, ha a videó utolsó 5-10 percére ugrik (a videók elején van rá egy gomb is a kép tetején), a zenét ő is érteni fogja :) Egyébként kb. 40 perces egy rész, mint bármilyen standard TV sorozatnál, és Full HD-ban is nézhető.

Az első rész: Minds Without Fear

És a többi már lement epizód:

Szóval, biztos jó az X-Faktor, a sok sírás, meg nevetés, meg bulvár sztori. De nekem unalmas az alap koncepció, unalmasak a műdrámák, unalmasak a helyszínek.

Míg az egyik műsorban lehetséges sztárokat emelnek ki – vagy épp szégyenítenek meg (még ha igazuk is van), a másikban már valamit elért, önerőből valameddig eljutott zenészeket gyúrnak össze egy-egy dalra – ami egy közös szerzemény lesz, nem egy eléjük rakott feladat. Persze ebben is látszanak itt-ott beállított felvételek, stb. – elvégre ez is csak egy sorozat, amit valahogy össze kellett vágni. De mégis kicsit más. És még reklámokat sem kell közben nyelnem :) Jó lesz ez nekem… Ajánlom nektek is!

Ha tetszett a bejegyzés, bátran nyomj egy lájkot! ;) Köszi!

2 hozzászólás ehhez “X-Faktor helyett én inkább ezt nézem: The Dewarists”


Visszahivatkozások

Kommentáld

vagy

Bejegyzés értesítő
Keresés
Support Free Vaping!
Szavazások

Te mennyit szánnál egy okarinára, hogy kipróbáld magad vele?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...