A Bajai Halfőző Fesztiválos kincsvadászatról

A múlt hétvégén Baján voltam. Immáron másodszor hívtak meg az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Bajai Halfőző Fesztiválra, amit idén 16. alkalommal rendeztek meg. Mint minden fesztiválnak, ennek is elmaradhatatlan része a „kirakodós” vásár, ezeket én külön imádom, most is végigjártam az összes kézműves, napszemüveges, világító bigyulás, ésatöbbis árust, és mint mindig, most is találtam valamit, amit hazavihetek szuvenírként. A történet egyébként nem is vágna a blog témájába, ám amit vettem, az magáért kiált, hogy írjak róla pár szót.

Egy fantasztikus árust találtam (illetve egy párt), akik gyönyörű kézműves kerámiákat árultak. Ott akadt meg a szemem egy nagyon szép bögrén, amit haza is kellett hoznom a barátnőmnek, ám ott akadtam rá az okarínák néhány legegyszerűbb felépítésű, ám mégis bámulatos szépségű darabjára is. Természetesen haza kellett hoznom egyet ezekből is, ami nem más, mint egy kutya fej (vagy medve, ez még vita tárgyát képezi itthon :) )

Ezeket a csodás termékeket Rencz Marianna és Szilágyi Péter készíti, jelenleg Szentendrén, gyönyörű szimbiózisban egymással – Péter működteti a technikát, valamint ő tervezi az alapformákat, Marianna pedig megtölti ezeket a formákat stílussal, színekkel, élettel. Mindenféle lakásba való használati tárgyakat készítenek, a konyhai eszközöktől, a házszámtáblán át, a fali lámpákig.

A pici nyakba akasztható okarínák 2 vagy 3 hangok tudnak csak, mint az ősi elődök, de ahhoz képest, hogy nem hangszernek készültek elsősorban, legtöbbjük meglepően jól beállított síppal rendelkezett, ami kellemes meglepetés volt! Szegényeknek a szemüket kellett nyomkodni, mert leleményesen oda kerültek a lyukak, valamint a fülüknél fogva lehet nyakba akasztani őket. A síp befúvónyílása a nyakuk végére került.

Érdemes megnézni a weblapjukon a termékeiket, persze sajnos a fotók sosem adják vissza a valóságot. Akit érdekel itt szétnézhet, igaz, itt nincs fenn minden általuk készített szépség: http://www.szilagyikeramia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük