[Budrioi Fesztivál 2013] A hálám és egy kis kedvcsináló

Ágoston Péter

Vásárlás előtt

Majdnem hihetetlen, de ott voltam. A 7. Budrioi Okarína Fesztiválon. Hatalmas élmény volt, és persze nem csak a fesztivál, az egész út, oda is, meg vissza is. Szuper koncertek, izgalmas vásár, régóta várt élő találkozások Youtube-os, Facebookos ismerősökkel, és még sok minden más is persze. Még szedegetem össze a képeket és videókat, próbálom összerakni, hogy milyen témákról, miket írjak, de addig is hadd köszönjem meg mindenkinek, aki akár anyagilag, akár bárhogyan máshogy támogatta a kijutásomat. Köszönöm nektek! (Külön köszönet Pál Tamás barátomnak és párjának, hogy kikísértek engem, és hogy jelenlétükkel emelték a fesztiválon túl odakinn eltöltött idő fényét :)

Így előzetesen eddig ezekről a témákról gondolom, hogy fogok írni:

Képek vannak, egy-egy videó is, igaz sajnos a kis kézi kamerám a rögzített hangminőséget tekintve nem éppen okarína felvételére lett tervezve, de majd igyekszem keresni jobb hangminőségi felvételeket másoktól is. Másik fájdalmam az volt, hogy az olaszok nem igazán foglalkoznak vele, hogy olaszul nem értő emberek is léteznek. Így az oké, hogy egy akármilyen boltban vásárláskor minden terméken csak olaszul van feltüntetve minden (nem mint nálunk, hogy minimum 5 nyelven rajta van, aminek rajta kell), de ugyanígy az egész fesztiválon sem volt fordítás/tolmácsolás sehol a programokon. Na de sebaj, azért majd megpróbálom kommentálni a képeket némi plusz infóval :)

Végül, addig is, míg jómagam összeszedem az anyagokat, és megosztom itt veletek, íme egy nem általam készített válogatás a kinti performanszokból. Akinek nincs ideje végignézni a 23 percet, azoknak mondanám az én kedvenc részeim: 2:32-től egy kis mai popzene okarínán Tom Vanopphemtől, akinek egyébként magyar felmenője is van, de erről majd később, ingyen osztrák tánclecke 10:28-tól egy japán hölgy számára, s végül a kedvencem, 14:00-tól 4 kezes duett attrakció egy közös okarínán Fabio Galliani és Emiliano Bernagozzi előadásában :) Persze aki teheti, nézze végig az egészet, ebben a videóban csak zenei előadások vannak összevágva.

1 thought on “[Budrioi Fesztivál 2013] A hálám és egy kis kedvcsináló

  1. Visszajelzés: A 2013-as visszatekintés, na?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.