((okarina.info évösszegzés – 2011))

Tavaly annyira megtetszett ez az évösszegzés dolog, hogy megfogadtam, rendszert csinálok belőle. Tényleg jó azért néha-néha megállni, és visszatekinteni: mit is értünk el, hova is jutottunk az utolsó egy év alatt. Lássuk hát, csak röviden, címszavakban:

Q1 [ez ilyen menő, üzleti jelölés ám, Quarter 1, azaz első negyedév :D  ]:

Bemutattam az egyedi, imádnivaló kis Eagle Bone okimat, ami igazából nem is oki, de mindegy. Elkészült a blog Androidos alkalmazása, ha valaki nem akar feliratkozni esetleg az email értesítőre, de mégis képben szeretne maradni a blogos eseményekkel kapcsolatban. Bemutattam az első francia (antik) fém okarínámat. Volt szó okarínás Guiness rekordokról, és megmutattam miért ne okarínázzatok részegen :)

Q2:

Volt egy kis anyák napi móka dalocska, majd megemlékeztünk a 6. Budrioi Okarína Fesztiválról, ahova 2 év múlva én is nagyon szeretnék majd elmenni. Találtam egy nagyon jó kis videó felvételt Kodályról, amiben a zeneoktatás fontosságáról beszél.

Júniusban megvolt első büszkeségem, az 1. Okarína találkozó, aminek nagyon örültem, és alig várom a következőt! :)

Megmutattam, hogyan lehet otthon, házilag, saját kis frankó okarína tartó/hordozó táskát készíteni, és volt egy kicsit mélyebb kutatómunkám az okarína hangolásokról.

Q3:

Húgom fordításának hála elolvashattatok egy interjút Satoshi Osawa-val, az egyik legnevesebb okarínistájával. Nagyvonalakban elmagyaráztam, hogyan is kell értelmezni a főleg Ázsiában használatos számos kottát. Neveztem a Goldenblog versenyre ahol az 54. helyre sikerült beszavaznotok, amit még egyszer köszönök! Bemutattam az utánozhatatlan hangzású Warmstone Mountain okarínát, majd elmeséltem miért, és hogyan szoktam játszani a golyóimmal :)

Q4:

Írtam egy részletesebb segédletet azok számára, akik első okarínájukat készülnek megvenni. Elindítottam egy új rovatot a blogon „Csak egy videó” címmel, és bemutattam a kárpátaljai Pysanoschka okarínámat, mely bár nem tökéletesen hangolt, mindenképpen gyűjteménybe való, gyönyörű kézimunka.

Karácsony alkalmából sütöttem mézeskalács okarínákat, majd egy kis jazzes nótával kívántam Nektek boldog Karácsonyt :)

És el is telt 2011, mintha csak egy hónap lett volna az egész. S hogy mik a tervek 2012-re? Amit mindenképp szeretnék, az egy workshop még most az év elején, aztán a II. Okarína találkozó nyáron, a többi meg szerintem majd adja magát :)

Boldog és sikeres új esztendőt mindannyiótoknak, és köszönöm a megtisztelő figyelmeteket idén is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük