Ismét lesz A Zene Mindenkié tanfolyam

A Zene Mindenkié

Mivel jómagam is elvégeztem, így őszintén tudom ajánlani bárkinek, aki szeretné a zenei ismereteit bővíteni.

A következő tanfolyam dátuma: 2014. október 31 – november 2. (P-Szo-V), 9-17h

Rövid tanfolyam ismertető:

A zenéről kezdőknek és haladóknak

A zene öröm és ez a forrás mindenki számára elérhető. Óriási segítségat adhat az ember lelki, szellemi fejlődésében. A mára már közhelyekké szilárdult tévhitek, melyek szerint:

„túl késő, túl öreg vagyok már elkezdeni”, vagy „botfülem van, nem foglalkozhatok zenével”… Ezek a mondatok könnyen megcáfolhatók. A három napos intenzív tanfolyam, minden hallgatójával átfogóan megismerteti a zene alapjait. Olyan tudásanyagot ad, melynek megszerzése máshol esetleg évekbe telne. A kezdetektől indulva, lépésről-lépésre haladva végül minden résztvevő számára lehetővé válik, hogy a későbbiekben önállóan foglalkozhasson zenével, haladhasson tovább a saját útján.

Szeretettel várjuk mindazokat akik még nem foglalkoztak zenével és azokat is, akik már rendelkeznek előképzettséggel, de valahol elakadtak, valamit nem értenek, vagy új lendületre van szükségük.

A kurzus anyagának főbb pontjai:

•    a zene keletkezése, spirituális gyökerei
•    a zene jelentősége az ember életében, leki, szellemi fejlődédében
•    a zene alkotórészei és kapcsolódásuk az emberi lélekhez: dallam (gondolatvilág), harmóniák (érzelemvilág), ritmus (akaratvilág)
•    a zene lejegyzése (kottaismeret)
•    zenei stílusok, zenei szerkezetek
•    hangszerek (néhány ötlet a választáshoz)
•    útmutató a továbblépéshez (gyakorlási metódusok)

Minden témakör megértését, elsajátítását, a hallgatók aktív közreműködését igénylő, érdekes kreatív gyakorlatok, azonnali tapasztalatszerzési lehetőségek segítik. A tanfolyam szilárd alapot nyújt a hangszeres tanulmányokhoz is. Bátran jöjjön mindenki a tanfolyamra, aki élvezi a zenét, vonzódik hozzá és szeretne többet megtudni róla, mert a zene mindenkié, nem csak néhány „szerencsés kiválasztotté” és képes jobbá tenni az életünket!
– forrás, jelentkezési információval:
http://www.napfenyestanfolyamok.hu/a-zene-mindenkie

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük