Hogyan készíts biztonságos tároló/hordozó táskát az okiknak?

Mostanában egyre sűrűbben kell nagyobb mennyiségben hordoznom a drágákat (szó szerint), különböző eseményekre, így úgy döntöttem, itt az ideje szerezni valami jó kis hordozó táskát nekik, amiben egyrészt több is elfér, másrészt biztonságban vannak, nem kell attól félnem, hogy valami ütődéstől összetörnek. Elég sokáig keresgéltem, de az erre alkalmas táskák/kofferek mind piszok drágák voltak. (Fegyverhordozók, stb.) Úgy döntötten inkább készítek egyet magamnak, az legalább személyre (okarínákra) szabott lesz. Íme az eredmény:

Amiket vettem hozzá [1. kép]:

  • Kis méretű (üres) szerszámos koffer OBI-ból (335 x 235 x 120 mm) – 3900 Ft-ért
  • Fészkes habanyag a Conrad-tól (440 x 315 x 30 mm) – 1790 Ft-ért
  • Habszivacs betét a Conrad-tól (455 x 320 x 60 mm) – 2190 Ft-ért
  • Szőnyegvágó kés „100 Ft-os bolt”-ból – 119 Ft-ért

Kattints a képre a kinagyításhoz!

Egyébként pikk-pakk összeraktam, semmi ördöngösség, belevágtam a felső részébe a fészkes habszivacsot, az alsó részébe pedig a másik, szétszedhető habszivacsnak pont a felét (így az szépen meg is marad egy esetleges második kofferhez majd, a fészkesnek a maradéka sajnos az két centivel már így kisebb, mint kéne, így az lehet, hogy nem lesz szerencsés egy másodiknak a tetejébe :-/)  [2. kép]


A habszivacs betét egyébként olyan, hogy az egész be van perforálva négyzetrácsosan, így nagyon könnyen ki lehet belőle szedni tetszőleges alakú és méretű darabokat. [3. kép] Szépen megterveztem, hogy hova mekkora okik férnének el, és két sor vastagságú, az okik hosszának fele hosszúságú betétdarabokat kitéptem belőle mindegyiknek a helyén. [4. kép] És kész! Voila! :) [5. kép] És nem került többe 8000 Ft-nál! (Sőt, ha beleszámolom, hogy a szivacsok fele megmaradt, akkor annyi sem.)

3 thoughts on “Hogyan készíts biztonságos tároló/hordozó táskát az okiknak?

  1. Visszajelzés: ((okarina.info évösszegzés – 2011))

  2. Visszajelzés: Új szerzemény: Stagg PCT-500 hangszerállvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük