Ilyen volt a Delta Po Fesztiválos kiruccanás (2. rész)

A fesztivál effektíve első napja San Basilioban volt, ami egy akkora falu, hogy egy jobb úszó egy levegővétellel átsétál az egyik végéből a másikba:

Ettől függetlenül saját kis helytörténeti múzeuma volt, templom és egy egészen nagy étterme is, ahova be is ültünk, hogy együnk egy jó olasz pizzát, majd mire végre kiválasztottuk az étlapról, hogy milyet, a pincér kislány közölte, hogy „Szkúzi, nó pidza„. (Sebaj, maradt a több fogásos turista menü, finom volt az is!) Szóval cuki volt a hely, az 500 m-es főutcán volt az okarína vásár, a szélén, a templom előtti füves részen pedig a helyi általános iskola és a budrioi általános iskola diákjai koncsertóztak. Így kb. ennyi is volt a napközbeni program, illetve lehetett ott lovagolni, bringát bérelni – amit mi mondjuk kihagytunk -, plusz aznap bazi meleg volt, sztem 26-27 fok, rövid ujjúban rohangált mindenki, égetett a nap, úgyhogy mi igyekeztünk ennek megfelelően minél több időt tölteni árnyékban, hogy ne égjünk szénné.

Este Taglio di Po-ban volt a gálaest, ahol minden meghívott előadó 3-4 dalt játszott, így a koncert est 21h-tól valamivel éjfél utánig tartott, szünet nélkül, a végén már bólogattunk rendesen, hosszú volt a nap. A teljesség igénye nélkül fellépett pl. Vera Unfried, Yifan Zhang, Tom Vanopphem, Gruppo Ocarinistico Grillara.

Folyt köv.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük