Ilyen volt a Delta Po Fesztiválos kiruccanás (1. rész)

Előzetesben csak annyit, hogy ez azért egy más élmény volt, mint a tavalyi budrioi fesztivál. Bár a szervezők tervei szerint két évente szeretnék megismételni ezt a fesztivált, a budrioival váltásban, azért ez az első még igencsak gyerekcipőben járt. Na de ne rohanjunk ennyire előre!

Az oda út sima volt, a szállást könnyen megtaláltuk. Itt jött egy erős pofon: a Bed & Breakfast, ahol szállást foglaltunk, egy idős házaspár háza volt, néhány szobával, és bizony kiderült, hogy a leírásban közölt Wifi ugyan létezik, csak épp nem tudják, hogyan működik, így ott voltunk messze 3 napot internet nélkül. Ugyan a telefonomon előfizettem napi 50MB-os roamingra adatcsomagra, de hát, tudjuk az mire elég, ha az ember képeket, videókat posztolna. Semmire. A szállásunk Taglio di Poban volt, ami egy pici városka, és bár mindenhol volt wifi, sehol sem volt nyílt a hálózat. Szívás. A város egyébként szerintem aranyos, nyugis.

981028_10152366029454834_5445850137219676284_o

Első nap, elmentünk a fesztivál nyitóra, ami egy szomszédos faluban, Grillaraban volt. Ott egy helyi, több generációs családi okarína készítő vállalkozás (jelenleg Benvenuto Fecchio viszi a tradíciót) nyitott meg egy saját okarína múzeumot, az L’Ocarina Museum-ot. Voltak ott helyi város vezetők, meg egy-két a helyi okarínás zenekar, a Gruppo Ocarinistico Grilliara, plusz egy-két vendég művész, de nagyjából semmit nem értettünk az egész ceremóniából, mert ugye nem beszélni olasz :) Egyébként ha jól informálódtam az egyik angolul is beszélő szervezőtől, Benvenuto az első a családban, aki a síppal rendelkező játékfigurák szintjéről megpróbálja tovább emelni a családi okarínákat egy magasabb szintre, a profi, hangolt okarínák közé. A zenés előadások jók voltak, a többit mivel nem értettük, számunkra kevésbé. A múzeum egyébként aranyos, de még be kell lakni, kevés még az oki benne :)

Igazi szalag átvágós avatás

Igazi szalag átvágós avatás

Ezután irány vissza Taglio di Po-ba, majd némi sikertelen WiFi vadászat után alvás jött, mert a 8 órás vezetés elég erősen kifárasztott.

Folyt. köv.

Kommentáld

vagy

Bejegyzés értesítő
Keresés
Support Free Vaping!
Címkefelhő
Szavazások

Te mennyit szánnál egy okarinára, hogy kipróbáld magad vele?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...
show
 
close
rss Follow on Twitter facebook youtube Skype soundcloud