Körkérdés: Te eljönnél egy okarína workshop-ra?

Gondolkodom rajta, hogy novemberre szervezek egy „Okarína workshop”-ot. Elmondom mire gondoltam:

 • ismerkedés a hangszerrel – főbb típusok, különbségek ismertetése, …
 • a hangszer tartásának alapjai – kéz tartás, fogási technikák, …
 • fújási technikák alapjai – fújás erősség, magas hangok megszólaltaása, …
 • „hazavihető” gyakorlatok, amivel el lehet indulni az egyéni gyakorlásban,
 • okarínát biztosítanánk – kölcsönbe, ha neked nincs (amit persze ha akarsz meg is vehetsz utána, ha beleszerettél)

A workshop-ot elsősorban a kezdő (és az okarína-szűz) rétegnek gondoltam (ez alkalommal legalábbis, szerintem egyelőre erre nagyobb igény lenne), ám mivel nagyon olcsóra tervezem az eseményt (csak a terembérlet díját kellene majd összedobni terveim szerint), az sem veszít vele semmit, ha eljön, aki úgy érzi, hogy ő már túl van a „nagyon kezdő” szinten. Tanulni mindig van mit, és az sem baj, ha egy-két ember be tud segíteni nekem, ha esetleg szükség lenne rá :)

Kérlek, ha eljönnél, vagy ismersz olyat, aki esetleg eljönne az eseményre, nyomj egy Igen-t a szavazásra, vagy küldd el az illetőnek az infót! Ezenkívül szeretném, ha a hozzászólásokban megosztanátok velem, hogy miről hallanátok/tanulnátok szívesen a workshop-on, és igyekszem belevenni ezeket is, elvégre ez az este értetek lesz :)

Eljönnél egy okarína workshop-ra?

 • igen (77%, 10 Votes)
 • talán (23%, 3 Votes)
 • nem (0%, 0 Votes)

Total Voters: 13

Betöltés ... Betöltés ...

6 thoughts on “Körkérdés: Te eljönnél egy okarína workshop-ra?

  1. Agócs Szerző

   Természetesen magyarul tartom! :) Néhány szó van csak, aminek a magyar szakirodalomban nincs jó fordítása, de azokat is elmagyarázom magyarul, csak nem tudok jó magyar szót rá. De ilyen is kb 5 van max. Szóval ne aggódj emiatt! :)

   Válasz
   1. Cinkos

    Segítek. Workshop = műhely. De ezt bármelyik angol-magyar szótárban megtalálod. Az offline-ra meg kicsit használd a fantáziád, vagy hagyd ki a szövegből. Úgyis értelmetlen benne. :-P :-)

   2. Agócs Szerző

    Köszi a nyelvleckét :)
    A „műhely” tipikusan béna fordítása a „workshop”-nak, jelen esetben nekem pl. egyáltalán nem fedi le a jelentése az eredetiét. Ha nekem valahol okarína műhelyt hirdetnének, akkor egy fazekas/agyagozó helység jutna eszembe, ahol ha már eseményről van szó, akkor a hangszer készítését lehet elsajátítani, de nem a hangszer használatát. Igen, szóval ilyenek előfordulhatnak a workshop-on is majd.
    Akit a nyelvi problémák érdekelnek, annak nem kell eljönnie. Akit a hangszer, az meg nem akad fenn felesleges dolgokon.
    Kit mi villanyoz fel ugye… :)

    Egyébként, látom, jó lehetsz angolból, régóta szenvedek a fordítással, segítenél lefordítani nekem a „vessel flute”-ot? Lehetőleg magyarosan, nem hunglish-ül. Nekem valsz szegényes a magyar szókincsem, azért nem megy :-/

   3. Cinkos

    1. Ha én nem tudok angolul, akkor hiába használsz általad lefordíthatatlannak vélt angol szavakat. Attól én még nem fogom megérteni a mondanivalódat. Ha ez ,,neked felesleges fennakadás”, ám kellemes akadozást kívánok. :-D
    2. A workshop szó szerint műhelyt jelent. ( A szótárírókkal ne szállj már vitába! ) :-))) Hogy te ezt mivel képzettársítod, az a te saját véleményed. Ha a műhely szó nem felel meg azzal, amit csinálsz, akkor talán a workshop sem megfelelő.
    3. Gondolom nem teszed a sáros cipődet az ebédlőasztalra, vagy a krumplihéjat a kanapéra. Egyik sem odavaló, ugye. Akkor az anyanyelvedet miért szemetleled tele? Miért nem kezeled értékként, és miért követed a rossz divatot? Te kultúrával foglalkozol, művészettel. Nem neked kéne példát mutatni? ( Nehogy válaszolj! Nem vagyok kiváncsi arra, hogy megmagyarázd miért jó a rossz.)
    4. Tudom, hogy én vagyok a mumus. Vitatkozni nem fogok. További szépeket. :-)

    Ui.: Ha tanítod a hangszerhasználatot, akkor az egyszerűen okarina oktatás (esetleg tanfolyam), ami okarina órákból áll. Ugyanúgy, mint pl a hegedű óra, vagy a zongora oktatás, vagy a gitár oktatás….. :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük