Véget ért a 6. Budrioi Okarína Fesztivál

Nemrég ért véget az immáron 6. alkalommal megrendezett Budrioi Okarína Fesztivál. A rendezvény több napos volt, és a világ minden tájáról érkeztek előadók is, készítők is, és okarína rajongók is. Az „utcazene” részére lehetett előre jelentkezni, ha valaki úgy érezte, hogy felnőtt már a feladathoz, és szívesen kiállna zenélni annak a városnak az utcáira, ahol a koncert okarínák ősei megszülettek.

A felvonuló muzsikusok között ott volt pl. a Gruppo Ocarinistico Budriese (Budrio), az Ocarina Ensemble Budrio (Budrio), a Noble Ocarina Ensemble (Korea), Atsuko Kawasaki (Japán), Cris Gale aka OcarinaDiva (USA), Vera Unfried (Németország), és az egyik nagy kedvencem, Satoshi Osawa (Japán).

A kiállítók között olyanok szerepeltek, mint a Noble (Korea), Hans Rotter (Ausztria), Fabio Menaglio (Olaszország), Kurt Posch (Ausztria), vagy Olivier Gosselink (Francia).

Aki ott volt, valószínűleg nem hagyta ki a Budrioi Okarína Múzeumot sem, ahol az utolsó 150 év alatt (vagy még régebben) készült, legkülönbözőbb származású, formájú, hangú okarínákat lehet megcsodálni.

Egyébként pedig rengeteg érdekes program volt, előadások, közös zenélések, koncertek, stb. Bár ott lehettem volna.. :)

Akit érdekel a teljes program, a kiállítók és zenészek teljes listája, az itt megnézheti: http://www.ocarinafestival.it de Facebook oldaluk is van: OcarinaFestival Budrio – itt elég sok kép és videó is fenn van már.

Ezt a fesztivált 2 évente rendezik meg, úgyhogy arra már akár látok is némi esélyt, hogy 2 év múlva talán én is el tudok menni. :)

(Igaz, addig még túl kell élni egy III. világháborút, egy 2012-es dimenzióváltást, és ki tudja még mi szörnyűségeket ígértek be nekünk a jósok… :D)

One thought on “Véget ért a 6. Budrioi Okarína Fesztivál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük