Itt a jövő – avagy világító okarínák nyomában

Újabban két világító okarína dizájn is született, az egyik az STL Ocarina fejlesztése, a másik a Songbird-é. Nézzük először az STL Glow in the Dark okarínát:

STL Glow in the Dark okarína

Kétféle színben kapható: szürke alapon kék világító mintával és fehér alapon narancssárga világító mintával. Alto C hangolás. Maga az okarína elég érdekes, mert kicsit befejezetlennek tűnik, olyan girbe-gurba az alakja, mintha egy ovis rajzolta volna, de éppen ezért (is) különleges, plusz a kék még tetszik is valamiért. A világítás része a dolognak ugye úgy működik, hogy foszforeszkáló festékkel van festve a minta, ami UV fény hatására feltöltődik, majd típustól függően különböző időtartamon keresztül és különböző erősséggel fényt bocsájt ki magából. (Én egyébként valamiért nagyon rá vagyok kattanva a foszforeszkáló cuccokra,  itthon éjszaka mindenféle sejtelmes dolgok világítanak a sötétben :D)

Hogy hogyan szól, az ugye kérdéses, mert az alsó árkategóriában vannak (54 USD), de persze attól meg lehet véletlenül jó is :) Egyszer majd talán veszek egyet.

No de nézzük a másikat, ez sokkal érdekesebb. A Songbird Ocarina SoL okarínája igen varázslatosan néz kis, mint valami idegen űrhajó. Tenor G hangolású, és az alapkoncepciója a hangszernek az volt, hogy szinesztetikus élményt nyújtó okarínát szerettek volna kreálni. A szinesztézia ugye röviden egy olyan mentális jelenség, minek következtében, valamely érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet, tehát például a betűkhöz vagy számokhoz az ember akaratlanul is színeket társít. Vagy ugyanígy hangokhoz. A SoL okarína más-más színekkel világít a játszott hangtól függően (itt a fénykibocsájtás elektromosan van megoldva, tölthető akksival), és egy adott hangnál is a befúvás erősségétől függően árnyalódik is a szín. Érdekes lehet, ezt például szívesebben kipróbálnám.

Songbird SoL okarína

Egyelőre előrendelni lehet, 40 USD foglalóval, majd mikor postázásra kész, további 160 USD-t kell perkálni. Nem olcsó, ennyiért profi többkamrás okit lehet venni, de tény, hogy ez nagyon egyedi élményt nyújthat.

Egyébként nemsokára töltök fel új eladó okarínákat. Csak mondom :)

Kommentáld

vagy

Bejegyzés értesítő
Keresés
Support Free Vaping!
Címkefelhő
Szavazások

Te mennyit szánnál egy okarinára, hogy kipróbáld magad vele?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...
show
 
close
rss Follow on Twitter facebook youtube Skype soundcloud