Ismertető: Imperial City okarínák (egykamrások)

Az Imperial City Ocarina-ról (ICO) egyszer már írtam, a kiváló ügyfél támogatásuk kapcsán. Most, mivel van már jó pár okarínám tőlük, írnék kicsit részletesebben a hangszereikről. Pillanatnyilag van tőlük egy mini DAC-om, ami benne van a Top 10 kedvenc okarínámban, egy tripla AG, egy dupla BC, egy BC, egy AF, és egy AC. (Ezek közül utóbbi három eladó sorban van, a lenti új árhoz képest jóval kedvezőbb áron, ha valakit érdekel, írjon! Aki mindhármat elviszi egyszerre, kap kedvezményt.) Ezeket az okarínákat Song Wei készíti Kínában, és a bika fej logó az ismertetőjelük. (Szokták még emiatt Bull, vagy Song Wei okarínákként is említeni őket.) Nem használ mázazást, se lakkozást, így az agyag eredeti, kissé mattos színében pompázik minden egyes okarínája.  Lássuk, mit tudnak:

Imperial City okarínák

Imperial City okarínák (sorrendben: AC, AF, BC; alattuk: DBC, TAG, mDAC)

Az AC (alto C)

Ez a 3 egykamrás voltak a legelső ICO okarínáim, és ezeket még a taobao.com-ról rendeltem. A közös képen látható is, hogy ezek még más agyagból készültek, ez ugyanis évekkel ezelőtt volt. Ez az AC szép tisztán szól, van egy „földes” hangszíne, amit nem nagyon tudok jól szavakkal leírni – ez igazából az összes ICO-ról elmondható. Közepes befúvás erősséget igényel, ezért kezdőknek is jó választás lehet. A magas hangok is elég tiszták, de bólintással ez tovább javítható.

ICO Alto C

ICO Alto C és egy  fotó-troll légy :)

Tömeg: 289 g
Hangterjedelem: A4-F6
Lyukak száma: 12
Ergonómia: Nagyon kényelmes, viszonylag hosszú befúvó résszel, így a csuklóhoz is kíméletes.
Méret: 150mm x 102mm x 44mm
Ár: 51.95$ + pk.
Értékelés: 9/10 (Szinte tökéletes.)
Extrák: szütyő, nyakbaakasztó
Skála:

[audio:http://okarina.info/wp-content/uploads/2015/07/ico-ac.mp3]

Az AF (alto F / tenor F)

Ez az okarína nem túl hangos, nagyon finom befúvást igényel. Méretre nem sokkal nagyobb, mint egy átlagos AC, gyönyörű tiszta, búgó hangja van, és igen kényelmes a fogása.

ICO AF

ICO AF

Tömeg: 393 g
Hangterjedelem: D4-Bb6
Lyukak száma: 12
Ergonómia: Szintén nagyon kényelmes, hosszú befúvó résszel, ráadásul a befúvó szöge is optimális.
Méret: 186mm x 120mm x 55mm
Ár: 53.95$ + pk.
Értékelés: 8/10 (Lehetne hangosabb.)
Extrák: szütyő, nyakbaakasztó
Skála:

[audio:http://okarina.info/wp-content/uploads/2015/07/ico-af.mp3]

A BC (bass C)

A lányok kedvence, búgó, de nem csiga. Mi az? :) Hát a bassz okarína. A viccet félretéve, a szebbik nem, ha hozzám fordul tanácsért, jobbára a mély okarínákat választaná először. Legalábbis, ameddig csak a hangfekvést veszik egyedüli szempontnak. Az AF-hez hasonlóan nem egy nagy hangerejű oroszlán, de szépen duruzsol. Sokáig ez volt az egyetlen bassz okarínám, és bár nem sokat használtam, néha nagyon jó volt elővenni és egy-egy lírikus dalt ezen játszani. A bassz okarínáknak mindnek van egyfajta nyugtató hatása, ez tény.

ICO BC

ICO BC

Tömeg: 714 g
Hangterjedelem: A3-F5
Lyukak száma: 12
Ergonómia: Kényelmes, de kisebb kezű, vagy vékonyabb ujjú játékosoknak már kihívást jelenthet megszokni a méretet.
Méret: 225mm x 140mm x 74mm
Ár: 103.95$ + pk
Értékelés: 7/10 (Azért csak ennyi, mert kicsit nehéz, és szerintem lehetne hangosabb is.)
Extrák: szütyő, nyakbaakasztó
Skála:

[audio:http://okarina.info/wp-content/uploads/2015/07/ico-bc.mp3]

Mindhárom okarína még egy előző ICO generációból van, ami azt jelenti, hogy az új generációban lehetnek eltérések a fenti paraméterektől. (Legalábbis súlyban, hangerőben, és talán picit méretben). De alapvetően a minőség nem változott, vagy csak jobbak lettek. (Legalábbis a többkamrások, amiket mostanság vettem tőlük, ezt mutatják.) Úgyhogy nyugodt szívvel merem ajánlani őket bárkinek, ár/értékben igen jó okarínák, és az ügyféltámogatás is profi, mint ahogyan arról már volt szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük