2012. május hónap bejegyzései

Képek, videók az idei, 2012-es Okarína Fesztiválról (Korea)

Ahogy ígértem, felteszek pár videót azokból, amiket találtam a múlt heti (vagyis ma már hétfő van, szóval két héttel ezelőtti már) Koreai Nemzetközi Okarína Fesztiválról. Egész sok anyagot töltöttek fel akik ott voltak a Youtube-ra, próbáltam kiválasztani a jobbakat (személyes ízlésem alapján). Van még 4 jobb videó, amit ide már nem akartam besúvasztani, de érdemes megnézni, azokat feltettem a fórumba, ha valakit érdekel. Képek sajnos mindenkinek csak Facebookon vannak, és nem publikusak, így azokat hiába linkelném be, viszont az első videóban van sok kép vetítve, azt azért is tettem be.

Milt: Arirang (itt sok fotó van, ezt főleg azért, persze Arirang is egy számomra kedves dal, úgyhogy…)

Satsuki Yuba és Satoshi Osawa: Nada So So

Giore, Satsuki Yuba és Satoshi Osawa: Beer Barrel Porka (Úgy 1:00-tól érdemes megnézni Satoshi szerkóját :D Hozza a szokásos formáját az öltözködésben, ezúttal egy térdig érő ülepű – én csak trotty-gatyának hívom ezeket – csíkos nadrágban, bakanccsal, és kapucnis zakóval borzolja az idegeket :D Őrült!)

Tovább a folytatáshoz

Kész a fórumunk, QR matrica osztás van, meg ilyenek

Tudom, hogy ma már sokan nem olvasnak el fél oldalnál hosszabb bejegyzéseket, de ezt most nem tudtam jobban lerövidíteni. Arról van szó, hogy végül csak nem nyugodtam, megcsináltam a fórumot, amin filóztam már egy ideje. (Már fel is került a blog felső menüsorába.) Nem mintha akkora lelkesedés lett volna részetekről az ötlet hallatán, de ezt be tudom annak, hogy szégyenlősek vagytok :D Elsőre egy kis egyszerű fórumot készítettem, ami beépült a blogba teljesen, gondoltam tesztelési célra az is jó lesz. Aztán rájöttem, hogy tök gáz, rendeset kell csinálni. Csak kényelmesebb egy normális, jól konfigurálható, átlátható, magyar nyelvű fórum! Úgyhogy néhány nap alatt sikerült is összerakni, ma végre a mobilverziót is beinstalláltam alá nagy nehezen, úgyhogy okostelefonról is szuperül meg lehet nyitni. (MÁV-on, Volánon, vagy BKV-n zötyögve is lehet fórumozni, akinek van mobilnetje :))

Ugyebár a helyzet az, hogy a felület kész, a Tietek, de a tartalmat ide már Tőletek várnám elsősorban, nem magamtól. Nekem itt a blog. Persze ott leszek én is, segítek amiben csak tudok, mindenképp aktív tagja kívánok lenni, lehet kérdezni bármit, de a fő cél az lenne, hogy Ti ott a monitor előtt, szerte az országban, ezen a felületen kapcsolatba tudjatok lépni egymással, velem, és végre épüljön valami aktívabb közösség. Tudom, hogy nálunk divat a passzivitás, és nem is reménykedem, hogy valaha is akkora felhasználói bázist el tudnánk érni, mint a TON [The Ocarina Network] (tudtommal a legnagyobb nemzetközi okarínás fórum), de azért valamit próbáljunk meg létrehozni!

QR matricák - Ha tetszik, tied lehet egy, olvass tovább!

A fórum kategóriáit, témáit egy alap szerkezet mentén állítottam fel egyelőre, de várom az ötleteket, hogy kit mi érdekelne, és alakítjuk majd folyamatosan menet közben. Együtt. Az alap témák egyelőre ezek: a különböző okarínák tesztjei/bemutatói, tapasztalat csere okarína készítésről, fogástáblák megosztási lehetősége, találkozók, workshopok szervezése. Létrehoztam egy Kocsmát, ahol kötetlenül lehet csevegni a fórum jobbításáról, alakításáról.

Elég bonyolult a fórum motor jogosultsági rendszere. (Ez csak engem érint, nektek emiatt nem kell aggódni :)) Elvileg már használható ahogy beállítottam, de ha bármi furcsaságot észlelnétek, pl. valaminek valószínűsíthetően nem úgy kellene működnie, mint ahogyan működik, vagy valami funkció le van tiltva nektek, írjatok nekem!

A regisztráció gyors, és egyszerű. A használata ugyanolyan, mint egy akármilyen átlagos fórumé. Teljesen magyarított, úgyhogy a nyelv nem lehet akadály. 414 facebook rajongónk van, akiből 312 magyar. (A férfi/nő arány pont 50-50% :)) 29 feliratkozó van a blog email értesítőjére. (Az igazi kemény mag! :)) Tehát alig több, mint 300-an vagyunk, akiket valamilyen szinten érdekel a hangszer. (A 10 milliós lakosságból. Ritka madarak vagyunk! ;)) Nade vajon hány embert érdekel ebből annyira, hogy merjen, hogy időt szánjon arra, hogy kérdezzen, beszámoljon, bemutasson, stb? Hát most majd ki fog derülni.

Az első dolog, amiben dönteni kellene, az az, hogy mi legyen a fórum neve. Létrehoztam egy szavazást erre a Kocsmában, egyelőre a saját két ötletemmel. (Egyelőre az egyik ezekből lett a fórum neve – addig se legyünk noname azért…) Szavazzatok, vagy mondjatok más tippeket!

http://forum.okarina.info

Arra gondoltam, hogy az első 10 regisztrálónak, aki hozzá is szól valamihez (értelmeset persze, de az lehet kérdés is akár), annak küldök postán 1-1 okarina.info-s QR kódos matricát. Lehet ragasztani bringára, rollerre, öltöző szekrényre, vagy ahova akarjátok :)

Csak egy videó #07 – Fölszállott a páva / népzene és néptánc vetélkedő

Ezt ma találtam. Szerintem jó ötlet, és kreatív lett a három reklám videó is. (Az egyikben ráadásul a Tárkány Művek énekese szerepel, akiknek a zenéje külön nagy kedvencem. Valószínűleg a többi embert is ismerhetném, ha megfelelő körökben jártas lennék. De nem vagyok.) Okarínás produkció vajon lesz-e vala? :)

Fölszállott a páva

Zene:

Tánc:

Ének:

A jelentkezések határideje sajna már lejárt, de a lényeg még hátra van.

Hírek a nagyvilágból

Little Wing - songbirdocarina.com

Vannak végre események, amiket most veletek is megosztanék röviden:

A Songbird Ocarina kijött két új termékkel az egyik a Little Wing okarína (10 lyukú soprano F), a másik pedig egy utazó táska több okarína szállításához (amire egyébként én is tervezek egyre beruházni a közeljövőben, mert bejön).

Most hétvégén (május 11-13.) lesz Dél-Koreában (HongSungban) a 2012-es Nemzetközi Okarína Fesztivál. Érdekes, hogy bár nemzetközi fesztivál, ennek ellenére kedves koreai barátaink még egy angol nyelvű weblapot sem voltak képesek elkészíteni az eseményhez, úgyhogy aki nem beszélni koreai, az nem tudom honnan kéne, hogy informálódjon…

Annyit sikerült megtudnom, hogy a Noble a főszponzor , és a programok közt szerepel a Koreai Okarína Múzeum grande megnyitója, és ezúttal is vagy 60 okarína készítő fogja felvonultatni a hangszereit. Majd ha lesznek képek, vagy videók valakitől jövő hétre, teszek ki. Emiatt az egynyelvű weblap miatt mindenesetre pipa vagyok…

Szeretnék bocsánatot (és még időt) kérni mindazoktól, akiknek már kb fél éve ígérgetem a workshopot, de még mindig nem tudtam szerezni kellő darabszámú azonos hangolású okit hozzá. Viszont az öröm az ürömben, hogy most már majd lehet megint szabadban is tartani akár, mert közben megint mindjárt nyár van… :D Már inkább nem is mondok dátumot. De rajta vagyok a témán! Már nem kell sok.

Docjazz kitalálta, hogy legyen egy Okarína Világnap. Jópofa ötlet, már a dátum is meg lett szavazva (június 23.), aztán hogy mitől lesz egy ilyen világnap hivatalos, azt nem tudom, de szerintem leginkább attól, hogy az emberek elfogadják annak, és megtartják évről évre. Mára aztán már tényleg mindennek van világnapja, miért pont nekünk ne lenne? :) Ebből az alkalomból nemzetközi megmozdulásokra számít David, van Facebook esemény is, amire fél nap alatt már 63 résztvevő bejelentkezett, úgyhogy lehet, hogy lesz ebből valami. Bökjetek rá ti is! :) Egyébként van egy olyan furcsa előérzetem, hogy erre a napra fogom szervezni a workshopot, egy normál találkozóval egybekötve. Szombati nap idén. Lehet rá gyúrni, naptárba beírni! :)
Konkrétumokkal később még igyekszem jelentkezni, addig is a Facebook eseményen lehet informálódni.

Illetve gondolkodom egy ideje magyar nyelvű okarínás fórumon, de nem tudom lenne-e rá elég érdeklődő, igény. Jelezzetek vissza mit gondoltok erről, hasznos lehetne-e, érdemes-e energiát beleölnöm? :) Én bírnám, ha lenne! :)

Ja, még valami. Nyereményjáték a láthatáron! ;)

Szolgálati közlemény:

A webszerverünk levelezőszerverét spambot támadás miatt egyelőre le kellett állítanunk, így az info kukac okarina pont info email cím egyelőre nem működik. Facebookon, Twitteren, Youtube-on (gombok bal oldalt) elértek továbbra is, ha kérdés van – vagy itt a blogon hozzászólás formájában akár. Köszi a megértést és a türelmet!

Anyák napi köszöntő

Idén is beköszöntött az anyák napja, nahát, hogy repül az idő! :) A tavalyi ötleten felbuzdulva úgy döntöttem, idén is keresek egy szép dalt, ami a témához illene, és ezzel köszöntöm fel anyut :) Idén Bródy – Mama, kérlek című dalára esett a választás, és végül hosszas próbálgatás után úgy találtam, basszuson hangzik a legszebben. Ezen nagy ritkán játszom csak, egy-két hangot még nem mindig érzek, ilyenkor mindig rájövök, többet kéne ezen is gyakorolni. De hát ugye nem minden dal típushoz passzol ez a búgás. Nade, egy szónak is száz a vége, boldog anyák napját anyukám!! Puszi! :))