2012. január hónap bejegyzései

Mondj egy mesét, és nyerj vele okarínát!

Olyan régóta szeretnénk már egy nyereményjátékot, de egyszerűen nem jutott eszembe semmi, amihez kötni lehetett volna. Hétvégén viszont egy finom tea szürcsölgetése közben támadt végre egy ötletem: Meseíró versenyt hirdetek! :)

(Tudom, tudom, olvastam már, ugorjunk egyből a nevezésekhez!)

Kb. egy oldalas (A4), rövid kis meséket szeretnék olvasni, ám a szereplőket én adom a sztorihoz. A mesében a következő karakterek szerepelhetnek:

  • egy sárga foltos, lógó fülű blöki
  • egy szürke, pocakos, lusta egér
  • egy csicsergő kakukkocska
  • egy virágos lelkű kismalac
  • egy 100 éves teknős
  • és egy tiszta szívű egyszarvú (unikornis :))

Nem muszáj minden karakternek szerepelnie benne, de minimum 3-nak igen.

A beküldött mesék közül a győztes sztorit 3 szavazat alapján fogjuk kiválasztani:

  • 1 szavazat Cinege pajtásé, mivel ő biztosítja az egyik nyereményt a játékhoz
  • 1 szavazat a közönségé, ugyanis nyilvános szavazás is lesz, miután minden mese beérkezett
  • egy szavazat pedig az enyém, de csak abban az esetben, ha döntetlen helyzet alakulna ki.

A mesének lehetőleg saját szerzeménynek kell lennie. Kivétel ez alól, ha a történet egy tanmese, átültetve a fenti szereplőkre (ez esetben a karakterek fenti tulajdonságaihoz sem szükséges szorosan ragaszkodni). Nem kell tehát feltétlen gyerek mesének lennie. Lehet „happy end”-es, lehet szomorú, akármi. Rátok van bízva.

A beküldési határidő: 2012. február 10.

Közönség szavazás időtartama: 2012. február 11-17. (A szavazás itt lesz a blogon.)

Eredményhirdetés: 2012. február 18.

A meséket az „info kukac okarina pont info” címre küldjétek.

Ja, és a legfontosabb: a nyeremény!

1. helyezett: egy 12 lyukú Cinege Alto C okarína.

Az 1. helyezett nyereménye - Cinege AC

2. helyezett: a meséből videó fog készülni (legkésőbb március végéig elkészítem), feltüntetve természetesen a mese szerzőjének/beküldőjének nevét :)

A 2 győztest itt a blogon is kihirdetjük, valamint emailben is értesítjük őket. (Ha az első helyezett nem jelentkezik nálam a nyereményért február 20-ig, a második helyezetté lesz az okarína is.)

A már beérkezett mesék:

Elkészítették a tökéletes Zelda okarína replikát – pont olyan, mint a játékban!

Tenrai Zelda okarína

Azok az okarínás figurák, akik a híres Legend of Zelda című Nintendo játék miatt döntötték el, hogy óóó, nekik bizony kell egy ilyen okarína, azok sok esetben csalódnak kissé elsőre, mikor meglátják a ma kapható Zelda replikákat. Ugyanis ezek is 90%-ban rendes 12 lyukú okarínák, csupán szép kékre festettek, és van egy arany csík a nyakán egy Tri-Force szimbólummal. Főleg gyerekek esetében gyakran elhangzik az alábbi mondat:

 „De én pont ugyanolyat akarok, mint amilyen Linknek is van!!!” :)

Az eredeti, játékhoz kreált okarína

Persze-persze, csakhogy a játékban megformált lyukrendszer egészen egyszerűen használhatatlan egy igazi okarína esetében. Legalábbis mindenki ebben a tudatban élt – egészen idáig. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Tenrai ocarina felismerte ezt a piaci rést, és olyat alkotott, amit előtte senki nem mert. Egy pontosan lemásolt Zelda replikát terveztek, ami egyébként profin hangolt, és abszolút játszható. Egyedi ugyan a lefogása, és kissé talán nehézkesebb is, mint egy 12 lyukúé, de egy vérbeli Zelda rajongót ez bizonyosan nem fog eltántorítani :)

Egyik érdekessége egyébként ennek az eredeti dizájnnak, hogy egy balkezes okarína. Azt nem tudom, hogy Link a játékban balkezes volt-e, vagy csak a véletlennek köszönhető-e mindez, de az tény, hogy ezen kívül sem láttam még másik balkezes okarínát. A másik az, hogy ez valójában egy perverzen tervezett 6 lyukú pendant okarína, kiegészítve további 3 lyukkal.

(A Songbird Ocarina egyébként szintén épp nemrég rukkolt elő egy hasonló, majdnem tökéletes replikával, csak épp ők nem voltak elég tökösek bavállalósak ahhoz, hogy balkezesre csinálják. És az övék hegyesebb is, szerintem az nem lett annyira autentikus.)

Itt láthattok egy kis bemutató videót első kézből, a Tenraitól:

Az már most látható, hogy van igény az újdonságra, a Tenrai az Ebayen árul, egyelőre egyesével teszik fel őket, és a licitek nem nagyon állnak meg 90$ alatt rájuk. Az okarínához egyébként, mint a videóban is látható,  jár egy vaskos oktatófüzet is és egy sorozatszámos eredetiséget igazoló papírka is :)
És akkor a végére egy Zelda dalt is mutatok, rajta játszva:

Idősek otthonában adott koncert nyert az STL versenyen

Decemberben volt egy Youtube verseny az STL ocarina támogatásával, ahol nevezési kritérium volt, hogy élő okarína előadás legyen, egy olyan helyen, amire ráfér egy kis zenés vidítás. (Idősek otthona, kórház, veterán kórház, stb.) Ezt a kritériumot egyébként félúton eltörölték, mert sokan jelezték, hogy ezeken a helyeken nehézkes a felvétel készítés, stb., ám végül mégis egy idősek otthonában tartott kis koncert nyerte a versenyt, amit egy dominikai család adott az ott lakóknak.

Ha egészen pontos szeretnék lenni, 4 különböző, külső segítségre szorulókat ellátó helyen játszottak (rehabilitációs központ?), ráadásul  Karácsony napján, önként feladva ezzel saját, közös, családi karácsonyi vacsorájukat. Apu, anyu, és négy gyerkőc. Elmondásuk szerint máskor is előfordult már, hogy ilyen helyeken játszottak, de ez alkalommal a Karácsonyi hangulat miatt egészen más volt ezeknek az embereknek játszani. Valóban szép gesztus, gratula nekik!