2011. szeptember hónap bejegyzései

Horgolj Magadnak (vagy nekem?) okarínát!

Mindig van új a Nap alatt! Az okarína készítés egy nem mindennapi formájával találkoztam nemrég: valaki kitalálta, hogy ő bizony nem kiskutyát, meg sünit szeretne horgolni a gyerkőcnek – na, nem mintha azokkal bármi baj lenne :) -, hanem egy Zelda okarínát. Jó poén, gondolhatnánk, ám a svéd származású Annie Johansson meg is valósította ezt az elképzelést, és a horgolás mintát 5$ fejében közkincsé is tette! Ha valaki keni-vágja ezt a horgolás témát, az megcsinálhatná nekem szülinapomra – a mintát én megveszem hozzá :) A hozzászólásokban lehet jelentkezni! ;)

Horgolt okarína

Az oldalon a leírásban le van írva milyen horgolási technikák ismerete szükséges az elkészítéséhez. A részleteket elolvasni, mintát megvásárolni PDF formájában itt lehet:

http://www.etsy.com/listing/78396205/ocarina-of-time-crochet-pattern-from-the

Körkérdés: Te eljönnél egy okarína workshop-ra?

Gondolkodom rajta, hogy novemberre szervezek egy „Okarína workshop”-ot. Elmondom mire gondoltam:

  • ismerkedés a hangszerrel – főbb típusok, különbségek ismertetése, …
  • a hangszer tartásának alapjai – kéz tartás, fogási technikák, …
  • fújási technikák alapjai – fújás erősség, magas hangok megszólaltaása, …
  • „hazavihető” gyakorlatok, amivel el lehet indulni az egyéni gyakorlásban,
  • okarínát biztosítanánk – kölcsönbe, ha neked nincs (amit persze ha akarsz meg is vehetsz utána, ha beleszerettél)

A workshop-ot elsősorban a kezdő (és az okarína-szűz) rétegnek gondoltam (ez alkalommal legalábbis, szerintem egyelőre erre nagyobb igény lenne), ám mivel nagyon olcsóra tervezem az eseményt (csak a terembérlet díját kellene majd összedobni terveim szerint), az sem veszít vele semmit, ha eljön, aki úgy érzi, hogy ő már túl van a „nagyon kezdő” szinten. Tanulni mindig van mit, és az sem baj, ha egy-két ember be tud segíteni nekem, ha esetleg szükség lenne rá :)

Kérlek, ha eljönnél, vagy ismersz olyat, aki esetleg eljönne az eseményre, nyomj egy Igen-t a szavazásra, vagy küldd el az illetőnek az infót! Ezenkívül szeretném, ha a hozzászólásokban megosztanátok velem, hogy miről hallanátok/tanulnátok szívesen a workshop-on, és igyekszem belevenni ezeket is, elvégre ez az este értetek lesz :)

Eljönnél egy okarína workshop-ra?

  • igen (77%, 10 Votes)
  • talán (23%, 3 Votes)
  • nem (0%, 0 Votes)

Total Voters: 13

Betöltés ... Betöltés ...

Goldenblog 2011 végeredmény – wow!

Volt ugye ez a Goldenblog szavazás, és most láttam, hogy van már teljes, összesített lista is az eredményről, nem csak a dobogósokról, és appám… Megmondom őszintén, én úgy 10 szavazatra számítottam kb. az olvasottságom alapján, szóval rendesen meglepődtem ezzen a 25-ön. Öröm és bódottá! :) (Na, jövőre egy duplázásban benne vagytok? ;)
És tulajdonképpen, ha úgy nézzük, hogy persze sok holtverseny lett, meg minden, de végülis ~300-ból 54. helyen landolni az.. tök jó!!!

Szeretlek Titeket, és köszi meg minden!!  \(-.-)/

 

Ja, és grat az első helyezettnek!! :)