2010. április hónap bejegyzései

Kedves Facebook felhasználó olvasóim! Teccik-e?

No kérem, a Facebook ismét tovább nyitott a külvilág felé! Mostantól végre egy gombnyomással ki lehet fejezni tetszéseteket a blogbejegyzéseim iránt. (Ha meg nem, hát nem.) Tudom, hogy hozzászólást  írni rém fárasztó, a XXI. század emberének nincs ideje, energiája erre. De itt csak egy „Tetszik” gombra kell kattintani és kész. (Na jó, ha épp nem vagy bejelentkezve Facebook-ra, akkor azt még meg kell tenned utána…) És én ezért végtelenül hálás leszek! Tényleg. Cikk alatt ugyanilyen gombot találtok. Nyooomjad, ha tetszik! :)

Köszönöm a figyelmet, és további szép a napot! ;)

Nagyon olcsó műanyag tripla okarina az STL-től

STL plastic triple

Az STL ismét nagyot alkotott! Tripla okariával rukkolt elő, méghozzá műanyagból. Én ugyan jobban szeretem az agyagot, de jelenleg épp hónapok óta gyűjtök egy agyag triplára, mivel 300$-nál kezdődik. Nem úgy, mint ez! Ezt ugyanis cirka 70$-ért megvehetném (plusz szállítás persze)! Ennyiért agyagból egy jobb minőségű 12 lyukút kapunk csak általában.
Hangterjedelme: A4-A7. 4 színben kapható: lila, kék, sárga, magenta. Természetesen jár hozzá lefogási tábla és bugyelláris. :)

Megrendelhető itt: STL Ocarinas

És egy bemutató videó természetesen Ocarinadiva-tól:

Teázás után egy kis relaxáció zenével

TNG teacarina

…avagy mi is ez a teacarina??

Immár 3 db teacarinám van. Illetve volt, mert a héten az egyiket megmutattam egy kollégámnak, aki aztán vissza sem adta, csak annyit kérdezett: „Váo! Mennyivel tartozom?” – és lenyúlta… :)

Valóban nem mindennapi hangszerről van szó, mert persze, manapság már minden minimum 2 in 1, azaz kettő az egyben, de egy edényt párosítani egy fúvós hangszerrel, azért az lássuk be: elég elrugaszkodott ötlet. Mégis működik! A TNG előrukkolt egy olyan duplafalú teáscsészével, amibe elrejtett egy 4 illetve 6 lyukú okarinát is. Egyébként mint teáscsésze sem mindennapi, gyönyörű mázas mintákkal lehet kapni. A befúvónyílás a csésze peremén található, ugyanazon az oldalon a hangnyílása (és 6 lyukúnál a 2 plusz lyuk) a csésze falán, a 4 lyuk pedig a szemközni oldalon.

Egyelőre az STL-nél láttam 4 lyukút 22$-ért, illetve az E-bay-en 6 lyukút pár dollárral olcsóbban. A 4 lyukú ugye pont egy oktávot tud, a 6 lyukú plusz 2 hangot. Az alaphangja hogy mi, azt nem néztem meg pontosan, de valahova az Alto tartományba sorolnám. Teáscsésze létére meglepően jól hangolt! Súlyra nagyon könnyű, a lefogása az english pendant-éval azonos. Igaz kicsit mókásan néz ki, ahogy egy teáscsészén zenélsz, de manapság már nem érdemes meglepődni semmin… :)

Csináltam egy rövid kis videót, hogy lássátok/halljátok hogy is működik:

Szerintem nagyszerű ajándék ötlet teaimádóknak, de akár dísznek is gyönyörű. Valószínűleg a 4 lyukúmat el fogom adni, úgyhogy legyetek résen! :) Figyeljétek a híreket Facebookon, Twitteren és itt!